HomeOur ClassroomStudentsParentsTeachersSchool Info.Email

 



Weekly homework is typically a spelling activity (packet due on Fridays),
and a math review page.

On short weeks, we do not do spelling, and students may have a writing prompt to complete by the end of the week (a letter to their Hawaiian pen pals, a monthly memory, etc..)

Reading is optional, but we really hope that you'll be reading for at least 15 minutes per day. Click below on the "Book Club Lunch" to find out how you'll be rewarded for your (optional) monthly reading.

If journals are not completed in class, they will be assigned as homework. Journals are due every other week, so you have 2 weeks to complete a letter to me about any book that you've read that month. I will provide you with class time to work on this every week.

 

Book Club Lunch
(optional)


Journals
(only homework if not finished in class)


Did you forget something at school? Maybe you can download it at the Filing Cabinet!
Filing Cabinet

 


Forget how to do your cursive? Look below!

 

Here's something to think about...

Student A reads for 15 minutes a night, and practices his math facts for 10 minutes a night. (25 minutes total)
Student B reads for 5 minutes a night, and practices his math facts for 5 minutes a night. (10 minutes total)

Step One:  Multiply 25 minutes a night times 4 nights a week.
Student A is practicing his math and reading for at least (25x4=100) 100 minutes a week (and hopefully more!)
Student B is practicing his math and reading for (10x4=40) 40 minutes a week.

Step Two:  Multiply minutes a week times 4 weeks each month.
Student A is practicing his math and reading for at least (100x4=400) 400 minutes each month.
Student B is practicing his math and reading for (40x4=160) 160 minutes each month.

Step Three:  Multiply minutes a month times 10 months in a school year.
Student A is practicing his reading and math for at least (400x10=4000) 4000 minutes each school year!
Student B is practicing his reading and math for (160x10=1600) 1600 minutes each school year.

Student A is practicing his reading and math for an equivalent of 11 full school days, while Student B is practicing for an equivalent of 4 full school days. By the time you graduate high school, if both students have maintained these habits, Student A will have practiced his reading and math for an equivalent of 132 school days, while Student B will have practiced for an equivalent of 48 school days.

With all of this practicing, it seems very likely that Student A would have learned a lot more information than Student B by the end of high school, and school performance (grades) would most likely be more positive as well.

Some questions to ponder:
*  Which student would you expect to read better?
*  Which student would you expect to write better?
*  Which student would you expect to know more vocabulary?
*  Which student would you expect to be quicker at memorizing his math facts?
*  Which student would you expect to be more successful in school?
*  Which student would you expect to be more successful in life?

***Which student are you?***

 

  This site is designed by Mrs. Jennifer Gold and hosted by Host Gator.
Graphics above from Rajiv's Graphics

Credit is given where credit is due. If I've somehow missed credit anywhere on my site, please contact me as soon as possible, so I can correct the error. All contents on this site are for personal and educational purposes only. If you choose to use or share any ideas from this site, please link back to the URL and give appropriate credit.

Copyright www.mrsgoldsclass.com
All rights reserved